4-daagse boottocht Komodo eilanden

Vanuit Lombok hebben we een 4-daagse boottocht Komodo eilanden gedaan met Wanua Adventure langs de Komodo eilanden met als eind bestemming Flores. Een mooie maar ook helse tocht..

Dag 1 & 2 Boottocht Komodo eilanden

Op een grote boot met 30 anderen ging afgelopen zaterdagmiddag de tocht van start. Na een paar uur varen kwamen we aan bij onze eerste stop, Kenawa island. Hier hebben we op een heuvel de zonsondergang bekeken. Weer terug op de boot hebben we van de sterrenhemel kunnen genieten boven op het dak van de boot. En zijn daarna in onze cabine gedoken voor de eerste nacht op zee. Na de halve nacht te hebben gevaren kwamen we ‘s ochtends aan bij Moyo Island. Hier een wandelingetje gemaakt naar een waterval en gesnorkeld in het heldere water tussen de blauwe zeesterren en vele vissen.

Tot dan toe ging het er allemaal nog rustig aan toe. Maar die middag begon de zee steeds ruiger te worden. En vanaf dat moment zouden we 20 uur aan één stuk doorvaren om de volgende ochtend bij de Komodo eilanden aan te komen. Het merendeel van de boot werd helaas zeeziek, waaronder Diede. Dus dat was wel even afzien.

Na deze heftige nacht op de ruige zee begon gelukkig ook gelijk het hoogtepunt van de boottocht. Nog helemaal versuft zijn we met onze snorkel het water in gesprongen op zoek naar de Manta roggen. En wauw wat was dit fantastisch. Wij sprongen van de boot en landen echt een meter voor een enorme manta rog. Wat gaaf om zo’n vliegend tapijt voor ons neus langs te zien zweven. Geweldig!!

Dag 3 & 4 boottocht Komodo eilanden

Op dag 3 & 4 hebben we de komodo eilanden verkend. Veel gesnorkeld, gechild op Pink Beach, biertjes gedronken op het dek en genoten van het uitzicht onder het varen op de boot. De volgende ochtend gingen we vroeg op om de zonsopgang te bekijken vanaf een mooi uitzichtpunt op de berg. We hebben die dag ook nog een tochtje gemaakt over het eiland Rinca op zoek naar de Komodo dragon. Deze een enorme hagedis kan wel drie meter lang worden en zijn niet ongevaarlijk. We hebben er een aantal gespot. Na dit eiland zijn we verder gevaren naar Labuan Bajo, onze eind bestemming op het eiland Flores.

De 4-daagse boottocht Komodo eilanden was echt een aanrader!

Doe meer reisinspiratie op via onze website. Lees reisblogs of bekijk onze spectaculaire dronebeelden. Alle blogs zijn geschreven vanuit eigen reiservaring en alle beelden zijn door ons zelf gemaakt.

Ook geïntereseerd in handgemaakte sieraden uit India? Diede startte tijdens onze wereldreis haar eigen sieradenlijn Behind The Moon. Stuk voor stuk handgemaakte oorbellen, kettingen & ringen, met liefde en zorg uit Jaipur. Op een eerlijke manier, voor een eerlijke prijs.

Close
Social Globe © Copyright 2018. All rights reserved.
Close